O nás
AMATO, jméno naší rodiny, znamená v italštině “milovaný”.
O nás
Když jsme před otevřením naší první cukrárny v roce 2015 měli zvolit jméno pro naše “dobrodružství”, bylo bez debaty, jak jej pojmenovat, rotože jméno naší rodiny vyjadřuje to, co chceme dělat: vyrábět řemeslnou zmrzlinu dle italské tradice, která velí používat pouze základní a kvalitní suroviny. A dělat to s láskou!
V roce 2019 jsme otevřeli naši druhou cukrárnu ve Vodičkově ulici v samotném centru Prahy, na místě bývalé historické italské cukrárny, přezdívané také U Itala. K tomuto jménu jsme se z respektu k tradicím opět vrátili.
Na výběr surovin klademe velký důraz. Neustále je pečlivě vybíráme a hledáme, což garantuje, že naše zmrzlina je vyrobena z těch nejlepších možných surovin. Vybíráme pouze ty nejlepší a používáme pouze ty suroviny, které jsou pro výrobu nutné a nepřidáváme nic navíc.
PIETRO AMATO
Dreams come Ice-Cream
Miluji dělat řemeslo. V řemesle jsem našel základní atributy, které jsem hledal v životě: práci, do které jsem se zamiloval a kterou dělám s velkou hrdostí, zápalem, oddaností a respektem k tradici; absolutní tvůrčí svobodu, jako by se jednalo jen o hru, používajíc co nejvíce lokálních surovin z místa, kde žiju; ohromnou cestu profesionálního růstu plnou satisfakce i frustrace, dlouhých dní, úspěchů i neúspěchů.
A pak jste tu Vy, kteří ochutnáte moji zmrzlinu. Když se mi zpoza skla podíváte do očí a s úsměvem zvednete palec. V ten okamžik si uvědomuji, jak je krásné to, co dělám a že to, co vytvořím, udělá lidi šťastnými a že moje práce je ta nejlepší na světě.